Over ons

 

O'Livia; Werk- en Dagbesteding met Kringloopwinkel

 


O’Livia is een familiebedrijf, gevestigd aan de doorgaande weg tussen Leeuwarden en Groningen (10km vanaf Leeuwarden). In 2007 openden we de deuren van onze kleurrijke kinderwinkel met de leukste, hipste en unieke kado’tjes tot volledige kinderkamers. Voor ons speciaal, daar we de familietraditie van een eigen zaak voortzetten in het ouderlijk pand. Wat eens begon als een hobby voor mij op zolder werd een eigen winkel met atelier van bijna 200m2.

 

In 2014 zijn we gestart met het uitbreiden van de winkel met kleinschalige werk- en dagbesteding voor (jong)volwassenen met een (verstandelijke) beperking. Wij wilden als ondernemers van een winkel meerwaarde leveren aan de maatschappij. Een verandering die heel goed aansloot bij het open karakter van de winkel met haar eigen atelier. Dat leek een grote stap, maar voor mij was het een langgekoesterde wens.

 

Ik ben namelijk opgegroeid met familieleden met een verstandelijke beperking. Vele zaterdagen kwamen mijn ooms en tante, op toerbeurt, bij ons thuis over de vloer. De keus om de MBO-opleiding Aktiviteiten Begeleider te volgen was snel gemaakt. De opleiding heb ik dan ook met veel inzet gevolgd. Door lichamelijke beperkingen als gevolg van een auto-aanrijding, was ik toendertijd niet in staat te gaan werken. Wijnzen en ik zijn getrouwd in 1997 en we kregen 2 jongens, Dirk en Thijs. Vele jaren ben ik gastouder geweest en in de weekends verzorgden we logeeropvang voor kinderen met een beperking om ouders te ontlasten.  Toen mijn schoonouders de zaak wilden verkopen, was dat mijn kans om als zelfstandige aan het werk te kunnen. Ons gezin werd nog uitgebreid met de komst van een dochter, Arianne. Nadat ik weer in contact kwam met mijn schoolvriendin ontstond het idee om de winkel met atelier te gaan combineren met werk- en dagbesteding. Mijn vroegere droom kreeg vleugels...

 

Eind 2015 hebben we ervoor gekozen om nog meer toe te leggen op de werk- en dagbesteding en is het winkelconcept komen te veranderen.  Op deze manier kunnen wij de kwaliteit van de zorg verbeteren.

 

Door het concept kringloopwinkel toe te voegen, creëren we meer activiteiten en bedrijvigheid voor onze cliënten.  Zij helpen dan ook mee om de winkel te runnen.   

 

welkom bij Team O'livia!

 

 

 

 

 

 

O'Livia; Kringloopwinkel en Dagbesteding
Rijksstraatweg 82
9254DK Hurdegaryp
FRIESLAND
0511-477030

 

carla@o-livia.nl

 

 

 

Kvk-nr; 01118943
BTW-nr; NL8199.27.661.B.01